Geplaatst in interview

Recensie: Break a Leg

Auteur: Chinouk Thijssen

Uitgever: Uitgeverij Clavis

Prijs: €16,95

Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anonieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Ten eerste: in deze recensies komen geen spoilers, dus je kunt het met een gerust hart lezen.

Break a Leg is het tweede deel in de Truth or Dance-trilogie. En man o man, Chinouk Thijssen did it again! Ik vond het eerste deel een erg goede start. De personages zijn sterk en de verhaallijn zit goed in elkaar.

Dat wordt allemaal nog sterker in deel twee: Break a Leg. Er wordt nog dieper ingegaan op de personages en de dingen die Truth or Dance ze aandoet worden steeds erger. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen en de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten. Soms hing mijn mond zo ver open dat mijn moeder er een opmerking over maakte.

Als je zo schrijft dat ik er zelfs fysieke reacties op geef, dan weet je dat het goed zit! Ondanks het feit dat dit een thriller is, heb ik soms hardop moeten lachen (vaak een verontwaardigde lach).

Chinouk Thijssen schrijft kort en bondig. Normaal ben ik van de beschrijvingen, maar op de een of andere manier zorgt Chinouk er met haar kort en bondige schrijfstijl voor dat het verhaal sterker wordt. Haar manier van schrijven voegt juist iets toe.

Dit boek is ideaal voor iedereen die van thrillers houdt (of ballet). Truth or Dance is een trilogie die jongeren die niet van lezen houden, juist weer aan het lezen gaat krijgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s